Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen dobozba csomagoljak?

Séra István
2022. 10. 03. 00:00:00
Számtalanszor előfordul, hogy komoly kihívás elé állít minket annak eldöntése, milyen dobozba csomagoljuk termékünket. A megfelelő kartondoboz kiválasztáskor fontos szempont az ár, a minőség, a méret és a megfelelő terhelhetőség. Megtalálni az ideális dobozt nem is olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk.

A tökéletes doboz kiválasztása


Számtalanszor előfordul, hogy komoly kihívás elé állít minket annak eldöntése, milyen dobozba csomagoljuk termékünket. A megfelelő kartondoboz kiválasztáskor fontos szempont az ár, a minőség, a méret és a megfelelő terhelhetőség. Megtalálni az ideális dobozt nem is olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk.

Mennyibe kerül a doboz?

Az első dolog ami eszünkbe jut. Érthető okokból szeretnénk minél kevesebb költséggel elküldeni termékünket, hogy alacsonyan tartható legyen a szállítási díjunk. A vásárlók nagy része érzékeny a szállítási költségre és olyan weboldalt keres, ahol alacsonyabb ez a díj. Ha drága a doboz, jelentősen megnőhet az egy termékre eső szállítási költség.

Milyen méretű kartondobozra lesz szükségem?

Elsőre ez könnyű feladatnak tűnik. Megmérem a csomagolásra szánt terméket és veszek egy olyan dobozt, amibe belefér. Ez még akár működhet is ilyen egyszerűen... mármint, ha feltételezzük, hogy az ominózus tárgy kocka vagy téglatest alakú. Ha van egy kis szerencsénk, akkor találunk egy olyan dobozt valamelyik cég kínálatában, amelyik minimális eltéréssel nagyobb méretű és már meg is oldottuk a problémát. Mondom ha... mert ilyen viszonylag ritkán van. Ideális esetben a termék teljesen kitölti a rendelkezésre álló helyet, így optimalizálható a csomagolásra használt doboz és a szállítás költsége. Hiszen, ha nagyobb a doboz a szükségesnél, akkor könnyen előfordulhat, hogy többet fizetünk a szállításért.

De mi van, ha nem ilyen egyszerű a szituáció?

A kínálatunkban kapható dobozok nagy része biegelt, így kisebb méretűre is összeállíthatók, ha szükséges. Egyszerűen, egy PVC vágó késsel be kell metszeni a kartondoboz négy sarkánál, függőlegesen a biegelésig, majd behajtani a tetőlapokat, immáron az alacsonyabb magasságnál. A doboz esztétikus marad és a küldemény sem zötykölődik benne. Ja és nem utolsó sorban nem kell térkitöltővel vagy légpárnás fóliával feltölteni az üres részt! Ergo, csökkennek a költségek! 

Terhelhetőség

Az anyagvastagság meghatározza a doboz terhelhetőségét és sajnos az árát is. Sarkosan fogalmazva, minél vastagabb a doboz, annál drágább. Kisebb súlyú küldeményekhez tökéletes választás a 3 rétegű hullámkarton doboz. 10 kg súly felett már ajánlatos inkább az 5 rétegű dobozokat használni. Webáruházunkban ezek a dobozok /5 jelzéssel vannak ellátva és elég strapabíróak ahhoz, hogy akár 30 kg-os terhet is elbírjanak. Kompromisszumos megoldás lehet még a termékek külön csomagolása, kisebb egységekre bontva. A 30 kg feletti csomagok már speciális elbírálás alá esnek a futárszolgálatoknál, egyik másik elég komoly büntetést számol fel ilyen esetben, így ha van rá mód, akkor kerüljük az ilyen súlyú csomagok összeállítását.

Fontos a jó minőségű kartondoboz!

A minőség és a terhelhetőség a kartondobozoknál kéz a kézben jár. Egy rossz minőségű, pontatlanul összeragasztott, hanyagul kialakított doboz nagyobb eséllyel fog kiszakadni, kilyukadni szállítás vagy tárolás közben. Ne legyenek illúzióink, a futárok nagy része nem sajátjaként bánik a csomagokkal. 24 óra alatt a dobozt többször átpakolják, egyik autóból ki, a másikba be, futószalagra fel, stb. Ha a kartondoboz nem védi kellően a benne lévő terméket, könnyen előfordulhat, hogy sérülten vagy szennyeződve érkezik meg a vevőhöz. Ez a cégünkre is rossz fényt fog vetni, mert nem tettünk meg mindent annak érdekében, hogy védjük a termékünket. 

Webáruházunk széles méretválasztékban kínálja a kiváló minőségű, osztrák gyártmányú, tető-fenék lapolt dobozokat, 3 és 5 rétegű kivitelben. Az egészen kicsitől a nagy méretekig, könnyen kiválasztható a megfelelő kialakítású kartondoboz. 

Egyedi igények kielégítésére is van lehetőség, a pontos méret és darabszám ismeretében szívesen állítunk össze árajánlatot kedves ügyfeleinknek.

Amennyiben maradt még kérdése doboz témakörben vagy bármilyen más csomagolástechnikai témában, keresse bátran kollégáinkat bármelyik elérhetőségünkön.

Séra István